Opinia experților
noștri

Conferința „Transformarea Digitală Fiscală”

VIDEO Octav Călin, Still-Co @ Conferința „Transformarea Digitală Fiscală”: După ce am citit ce va însemna pentru ANAF procesul de transformare digitală, adică o revoluție în cadrul acestei instituții, am privit-o ca pe o provocare, ca pe o nouă linie de business

Octav-Calin-conference

Octav CĂLIN – CEO – Still-Co SRL @ Conferința Transformarea digitală fiscală a României, organizată de DIGITAL TRANSFORMATION COUNCIL, Revista COMUNICAȚII Mobile și TelecomTv pe 21 aprilie 2023 la Grand Hotel Continental și moderată de Ion Vaciu și Roxana Onea.

Octav-Calin-conference Transformarea digitală fiscală

Sunt dezvoltator de software în zona Galați și fac programe la cerere pentru firme.

La mijlocul anului trecut, o firmă de utilități din zonă mi-a cerut să introduc e-Factura. Practic, cu o lună înainte de termen, firma nu făcuse nimic, nici programul ERP nu-i ajuta prea mult.

Am fost solicitat să le implementez e-Factura și, astfel, să poată achita facturile pe care firma urma să le primească pentru plată. Practic, fără e-Factura, firma în cauză nu putea să achite facturile primite dacă nu erau înregistrate în acest sistem al ANAF.

Am reușit în scurt timp să le dezvolt o aplicație care le permitea autentificarea în programul lor informatic. În felul acesta, am luat contact cu e-Factura și am început să dezvolt pe baza a ceea ce ANAF-ul dezvolta pe partea de validări pentru e-Factura.

Într-un final, după ce am citit ce va însemna pentru ANAF procesul de transformare digitală, adică o revoluție în cadrul acestei instituții, am privit-o ca pe o provocare, ca pe o nouă linie de business și încerc în prezent să dezvolt o aplicație de facturare care să pornească după alt principiu, respectiv de la factura fiscală introdusă în sistem și, astfel, ANAF-ul va avea acces la toate datele despre facturile dintr-o companie, la toate raportările unei companii, iar contribuabilul va putea răspunde rapid instituției de ce a procedat într-un fel sau altul și să-și creeze propriul management de taxe. Cam așa văd eu viitorul.

În acest moment, odată intrat în e-Factura, poți să ai toate înregistrările într-un singur loc, respectiv la ANAF. Practic, toate facturile vor fi la ANAF. Cred că aceasta va fi direcția în care vor evolua lucrurile și, într-un fel, va fi o revoluție.

Nu vreau să laud ANAF-ul, dar Fiscul din Franța, unde am o firmă deschisă, nu se ridică la nivelul instituției noastre, care oferă mai mult decât cea din Franța.

thumb-ion-vaciu-roxana-onea nsformarea-digitala-fiscala
Încearcă Gratuit

Contactează-ne și te vom sfătui!

Dacă aveți întrebări, sunați-ne! Vom fi bucuroși să vă povestim din experința de implementare a programului nostru.

Sunați-ne